Notícies

 • Lluçanès acull “Lluçanès acull” 05-10-2022

  12 persones, a 12 municipis amb 12 llengües d’origen expliquen la seva relació amb la llengua catalana com a llengua d’acollida al Lluçanès. El treball vol mostrar la diversitat de llengües i cultures d’origen de les persones que han arribat a viure al Lluçanès. En el cas de SBG hi ha participat l'Ingrid Molina. 

 • SBG al DIA SBG al DIA mes d'octubre 04-10-2022

  A “Sbg al dia” del mes d'octubre hi trobareu una entrevista amb els membres dels Amics del Motor, la fotografia cedida per l’Emili Vilamala, així com noticies, activitats i agenda.

 • Espai jove Torna l'espai jove 04-10-2022

  L'espai jove torna a obrir el proper dimecres 5 d'octubre amb en Raúl de joc de Clown. El diumenge 19 de setembre els joves de SBG es van reunir i van fer una llista de motivacions i propostes per aquest curs.

 • Gent_gran Festa de la Gent Gran 03-10-2022

  El proper diumenge 9 d’octubre Sant Bartomeu del Grau fa un homenatge a la gent gran del municipi; amb missa, concert, dinar i actuació final. Venda de tiquets als establiments habituals.

 • Trobada 8a Trobada de Casals de la Gent Gran 23-09-2022

  El proper dissabte 8 d’octubre, durant tot el dia, es celebrarà la trobada anual dels Casals de la gent gran del Lluçanès. La proposta és promou des de les juntes directives dels mateixos casals i realitzada amb el suport del Consorci del Lluçanès i l’ajuntament del poble amfitrió.

 • Bo Bo lloguer jove 23-09-2022

  S’han publicat les bases de les subvencions per al pagament del lloguer o preu de cessió d’habitatge o habitació per a joves.

 • Sorreigs Procés participatiu Sorreigs: una mirada al futur 22-09-2022

  Us convidem a la Jornada de presentació dels resultats del procés participatiu Sorreigs: una mirada al futur, on veïns i veïnes han posat en valor l'espai natural de la riera del Sorreigs i han decidit com es vol conservar el futur del territori. A la jornada s'explicaran, es validaran i complementaran les decisions que la ciutadania ha establert i es marcarà un punt de compromís per desenvolupar les accions d'implantació i les formes de governaça que es decideixi per poder conservar i custodiar el territori del Sorreigs.

 • Caminades Passejades per a la gent gran 22-09-2022

  Sant Bartomeu del Grau organitza tres caminades en el marc del projecte “Passejades pel Lluçanès”, pensades per gent gran acostumades a caminar. Inscripció obligatòria al 609972879.

 • Beques Beques esportives 22-23 21-09-2022

  S'ha publicat la convocatòria de beques per activitats esportives per a infants (nascuts fins el 2019), joves i adults amb necessitats socioeconòmiques empadronats al municipi. Consulteu els documents adjuntats a la notícia o truqueu a l’Ajuntament per a més informació.

 • Foto Fotografies caminada Sobrepuny 21-09-2022

  Ja podeu consultar les fotografies de la caminada popular del passat diumenge 18 de setembre de 2022 a Sobrepuny, organitzada pel CEM.

 • Caminada Caminada Sobrepuny 15-09-2022

  Caminada a Sobrepuny, ruta circular de 8 km amb un desnivell positiu de 525m. Caminada organitzada pel Club Esportiu Miraboira.

 • Cartell Sortida gegantera 07-09-2022

  Els gegants i grallers de Sant Bartomeu del Grau seran presents a la Festa Major de Sant Maria de Besora, el proper diumenge 11 de setembre.

 • SBG al DIA SBG al DIA mes de setembre 02-09-2022

  A “Sbg al dia” del mes de setembre hi trobareu una entrevista amb l'hereu Èric Viñas i la pubilla Txell Teixidor, la fotografia cedida per l’Emili Vilamala, així com noticies, activitats i agenda.

 • Cartell VI Raid hípic SBG 30-08-2022

  El dissabte 3 de setembre Sant Bartomeu del Grau acollirà una nova edició del Raid Hípic, aquest esdeveniment es realitzarà a la zona esportiva la Codina i està organitzat per l’entitat Galop SBG. Igual que en edicions anteriors hi haurà 3 proves, la de 40km (2 fases), la de 60km (3 fases) i la prova de 0* (80km – 4 fases).

 • Cartell Intrús, jazz pel forat del pany a SBG 30-08-2022

  Enguany el cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès tornarà a ser present a Sant Bartomeu del Grau, concretament amb Alaire, el diumenge 9 d'octubre a les 12:00h a les Ferreres. Ja podeu comprar les entrades anticipades pels diferents concerts a www.llucanes.cat/intrus al preu de 6@/concert. Les entrades a taquilla seran a 8€ a partir d'una hora abans de l'inici del concert.

 • solucio_concurs Solució concurs "Què en saps de SBG?" 29-08-2022

  Us adjuntem les solucions del concurs de preguntes que s'ha portat a terme durant el marc de la Festa Major. 

 • Materialeducatiu Nou equipament educatiu 22-08-2022

  Us informem que s'ha fet la compra d'equipament educatiu per a infants a partir de 4 mesos. L'objectiu és fer-lo servir a les festes i activitats que es fan al llarg de l'any (festes de Nadal, fira, Festa Major, dia dels drets dels infants, etcètera), d'aquesta manera s'ofereix una espai de joc lliure pels més menuts del poble. Només "l'estació de joc i psicomotricitat amb cabana" es deixarà fixa a la zona de joc de la plaça del casal. Adjuntem document amb la imatge de cada material.

  La compra s'ha fet a través de la subvenció "Programa sectorial d'equipaments responsables i educadors 2030" de la Diputació de BCN, amb un cost de 1631,24€.

 • 3r Concurs "Què en saps de SBG?" FM 22-08-2022

  Avui comença el 3r concurs de preguntes "Què en saps de SBG" que es porta a terme durant la Festa Major. Es pot participar a través de la butlleta o per Instagram fins el dissabte 27. Les butlletes es poden retornar, a la bústia de l'Ajuntament, fins diumenge 28. 

  Per a poder optar al sorteig, cal encertar un mínim de 6 preguntes. 

 • Bo Cultural Jove Bo Cultura Jove 21-08-2022

  El Ministerio de Cultura y Deporte ofereix el BO Cultural Jove a les persones que fan 18 anys el 2022. L'ajut té una durada d'un any i destina 400€ al gaudi d'activitats i productes culturals. A Sant Bartomeu s'ha fet arribar una carta als 5 joves que tenen o fan els 18 anys amb tota la informació necessària per poder demanar l'ajut. Concretament, el Bo Cultural Jove consta de:

  • 200 euros per arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals (cinema, museus, exposicions, festivals...).

  • 100 euros per a productes cultural en suport físic (llibres, premsa, revistes, CDs, DVDs, videojocs...).

  • 100 euros per a consum digital o en línia (subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, compra d'audiollibres, subscripcions per a descàrrega d'arxius multimèdia...).

  La sol·licitud cal tramitar-la al següent enllaç: Bono cultural. 18 años en 2022 = 400 € en cultura (bonoculturajoven.gob.es) 

  Per poder fer la sol·licitud cal disposar del certificat digital, més informació a: https://www.idcat.cat/

  El termini de sol·licitud finalitza el 15 d'octubre de 2022 (si s'ha nescut al 2004 però es fa els anys més tard, s'ha de sol·licitar abans de complir els 18 anys). 

 • Dyrk-1a Dia internacional de la DYRK-1A 19-08-2022

  Aquest cap de setmana, l'Ajuntament s'il·luminarà de color taronja en motiu de la síndrome DYRK-1A, una síndrome rara i minoriàtria, amb tan sols 600 casos mundials. És una síndrome "novo" que significa que s'ha produït una mutació genètica espontània (els pares no la tenen). El color taronja és el color que la simbolitza.

  Es caracteritza per una discapacitat intel·lectual que inclou retards en el desenvolupament del llenguatge, un trastorn de l'espectre autista, microcefalia o macrocefalia, problemes metabòlics, visuals, cardíacs i en el 50% dels casos hi ha epilèpsia. Tot just aquest 2022 s'ha constituït l'Associació Espanyola de la Síndrome DYRK-1A.

  Us animem a publicar quelcom (una imatge, un escrit, una cançó, un vídeo...) informant de la malaltia. Podeu etiquetar a @caminantamblauria. L'Àuria, una preciosa nena d'Osona, és un d'aquests 600 casos. A través del seu perfil, la seva família vol compartir el seu dia a dia per sensibilitzar la gent.

  Confiem que amb més visibilitat, aviat se'n pugui fer estudis i investigació mèdica.

 • Sopar popular 22 Sopar popular FM 2022 16-08-2022

  Ja podeu comprar els tiquets pel sopar popular als establiments habituals fins el dilluns 22 d’agost. 

 • banderaBalcons Engalana el balcó per la FM 16-08-2022

  En motiu de la Festa Major engalanem els balcons amb la bandera del poble. Recordem que en cas de no tenir-ne, podeu comprar-ne a l'Ajuntament per a 8€.

 • 4aFestaBlanca 4a Festa Blanca 15-08-2022

  La comissió de joves de Sant Bartomeu tornen per la Festa Major amb l'esperada festa blanca. Enguany serà la 4a edició i es farà el divendres 26 d’agost a les 20:45h a la piscina municipal. Cal anar vestits de blanc, ser majors de 16 anys i comprar els tiquets a la web padel.sbg.cat.

 • 31aTardaMotor 31a Tarda Motor FM_2022 15-08-2022

  El dissabte 24 d’agost a partir de les 15:00h torna una nova edició de la tarda de motor a Sant Bartomeu. Enguany es realitzarà a la zona esportiva de la Codina.  

  Gràcies a la col·laboració del personal de Protecció Civil de Vic, vetllaran per l’ordre del trànsit als carrers de les urbanitzacions i l’accés als garatges dels habitatges de la urbanització de La Codina. Per aquests motius, s’habilitarà un espai d’aparcament exprés pels visitants a la tarda de motor, amb la finalitat de mantenir, el màxim que puguem, la normalitat d’accés i circulació a tota la zona de La Codina i El Ribroll. 

  Amb l’experiència de l’edició del 2019, aquest any s’establirà un únic sentit de circulació pels carrers de La Codina, aconseguint així una millor mobilitat, ordre i seguretat a la via pública. També, es deixaran 5 places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Adjuntem plànol amb les indicacions corresponents.

    

 • Tirada Bitlles 2022 FM Tirada de bitlles FM 2022 15-08-2022

  El diumenge 28, en el marc de la Festa Major, els Aprenents i els Il·luminats han organitzat una plantada de bitlles catalanes al camp de futbol. Inscirpcions i més informació al cartell adjunt. Hi haurà un joc de bitlles per qui vulgui participar i no en tingui

 • Concurs Instagram Concurs d'Instagram FM 10-08-2022

  Aquesta Festa Major torna el concurs d'Instagram organitzat per la Comissió de Joves.

  Bases del concurs: 

  1. Les imatges han d’estar fetes a la Festa Major d’enguany, de dimarts 23 d’agost a diumenge 28 d’agost, però és poden presentar fins el 29 d'agost.

  2. Per participar al concurs s’ha de tenir un compte a Instagram i seguir a @jovesbg respectant les condicions d’aquesta xarxa. Tots els participants hauran de pujar les seves fotos a la xarxa social Instagram sota l’etiqueta #fmsbg22 amb la menció @jovesbg.

  3.Cada participant podrà presentar tantes fotos com vulgui. 

  4.La temàtica de les fotografies que es realitzin ha d’estar relacionada amb la Festa Major de Sant Bartomeu del Grau 2022. 

  5.Les fotografies han de ser inèdites i originals. No s'admetrà cap fotografia els drets de la qual de propietat intel·lectual no pertanyin íntegrament al mateix participant del concurs o el seu representant legal.

  6. La participació en el concurs és gratuïta.

  7. Hi haurà dos premis:
  - PREMI A LA FOTO AMB MÉS LIKES: esmorzar a MAS MONELLS per a dues persones.
  - PREMI A LA MILLOR FOTO ESCOLLIDA PEL JURAT: Dinar al Restaurant Caribe per a dues persones. 

  8. El jurat estarà format per l’hereu i la pubilla de la Festa Major d’enguany, 2 representants de la Comissió de Joves SBG i 1 fotògraf professional. El veredicte del jurat és inapel·lable.

  9. Els/les guanyadors/es es donaran a conèixer el 9 de setembre i seran contactats a través d'un missatge a la seva fotografia. Hauran de contactar amb la Comissió de Joves a través d’un missatge privat a Instagram o per correu electrònic a jovesbg@sbg.cat per concretar la recollida del premi. 

  10.  La participació al concurs comporta l’acceptació plena de les bases i el dictamen del jurat, així com l’autorització per divulgar públicament totes les fotografies pels canals de comunicació de la Comissió de Jovesbg i l’Ajuntament de Sant Bartomeu

 • Fotografies Fotografies caminada Pic de Finestrelles 05-08-2022

  Ja podeu consultar les fotografies de la caminada popular del passat diumenge 31 de juliol de 2022 al Pic de Finestrelles, organitzada pel CEM.

 • Trobada II Trobada de bastoners i grallers 05-08-2022

  El dissabte 1 d’octubre Sant Bartomeu del Grau acollirà la II Trobada d’antics i actuals bastoners i grallers.

 • SBG SBG al DIA mes d'agost 04-08-2022

  A “Sbg al dia” del mes d'agost hi trobareu una entrevista amb l'Alcalde David Puyol, la fotografia cedida per l’Emili Vilamala, així com noticies, activitats i agenda.

 • Cartell Festa Major 2022 02-08-2022

  Ja tenim disponible el cartell amb els actes de la Festa Major 2022.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49