Sender de Gran Recorregut (GR-3)

SITUACIÓ

El GR-3, és un sender de gran recorregut, que passa per Sant Bartomeu recorrent diferents camins del poble. Travessa el terme municipal de Sant Bartomeu de nordest a sudoest.


DESCRIPCIÓ

Sender de gran recorregut que, en el seu pas per Sant Bartomeu del Grau, transcorre per diversos camins del municipi.

El tram 4 (GR 3TR4 va dels Munts a Sant Bartomeu passant per Santa Llúcia i Santa Perpètua; és previst que el recorregut es faci en 6 hores 15 minuts; la distància és de 27,000 metres. El tram 5 (GR 3TR5 va de Sant Bartomeu a l'Estany per Alboquers, les Oliveres i Bojons; la durada prevista és de 6 hores 25 minuts; la distància és de 26,160 metres.


OBSERVACIONS

Es tracta d'un recorregut circular que s'inicia i acaba a la ciutat de Lleida. Bona part del recorregut està en procés de realització, en part està senyalitzat i publicat. Els trams actualment realitzats van de Vidrà a Vallbona de les Monges. Pel que fa a Sant Bartomeu es disposa de la publicació del tram 5 (GR 3TR5).

L'itinerari sencer del GR-3 és: Lleida, Balaguer, Castelló de Farfanya, Àger, Tremp, la Pobla de Segur, el Pont de Suert, Gerri de la Sal, Solans, Castellbó, la Seu d'Urgell, Bescaran, Arànser, Lles, Prullans, Bellver de Cerdanya, Talló, coll de Pendís, refugi Font del Faig, Gréixer, refugi Rebost, Castellar de n'Hug, Montgrony, Campdevànol, Ogassa, Sant Joan de les Abadesses, Vallfogona, Vidrà, Sant Quirze de Besora, Els Munts, Sant Bartomeu del Grau, l'Estany, Moià, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Manresa, Fals, Cardona, Solsona, Ponts, Agramunt, Tàrrega, Verdú, Guimerà, Vallbona de les Monges, les Borges Blanques i Lleida.

S'hauria de vetllar per què el recorregut que transcorre dins el terme, estigués en bones condicions i ben senyalitzat. Es troba en un bon estat de conservació.


BIBLIOGRAFIA

Per a obtenir informació dels senders de gran recorregut (GR), de petit recorregut (PR) i de senders locals es pot consultar la pàgina del servei d'informació de senders de l'Associació Catalana de Senderisme.

 

Informació extreta de la Fitxa 141

Patrimoni Immoble
Inventari del Patrimoni Local

Darrera actualització: 18/04/2008