Camí Ramader (Cadí - Montseny)
Fotografia any 2008, a l'alçada de la creu de pedra

 

SITUACIÓ

Aquesta ruta procedent de la Selva, creua el terme municipal de Sant Bartomeu, d'est a oest.


DESCRIPCIÓ

Aquesta ruta procedeix de la Selva i el Vallés Oriental, travessa les Guilleries i la Plana de Vic (pel nord de la ciutat) I fa cap a la comarca del Lluçanès per St. Bartomeu del Grau, o­n es creua amb la ruta del Vallès-Alpens. Aquest encreuament és molt complex, amb nombroses variants que feien de dreceres locals, segons la procedència i destinació dels ramats i, possiblement també, per l'efecte polaritzador del mercat de Vic.

En principi, i com a continuació de la via, s'ha considerat el camí que surt de Permanyer, sobre el camí ramader Vallès-Alpens, cap a Olost. Segueix cap a Santa Creu de Joglars, Prats de Lluçanès, el Serrat del Grau, per passar la riera de Merlès pel Molí de Vilalta.

Continua en direcció a Sagàs, Olvan i Cal Rosal, o­n creua el Llobregat pel Pont d'Orniu. Passat el pont, el camí es bifurca, en direcció a Avià i Berga, segons que la ruta es decantés cap al Cadí o al Moixerò (TORRES, SALVANS, COROMINAS, 2000).BIBLIOGRAFIA

TORRES, Jordi; SALVANS, Josep; COROMINAS, Josep (2000). Els Camins Ramaders del Lluçanès. Solc. Àmbit de recerca i documentació del Lluçanès. Col·lecció "La ramada encantada", vol. 0. Lluçà.

 

 

Informació extreta de la Fitxa 130

Patrimoni Immoble
Inventari del Patrimoni Local

Darrera actualització: 15/10/2009